tiistai 9. joulukuuta 2014

Suunnitelmat suuntautunut länsimaalaisiin pukuihin. Miksi?


Olen huomannut cosplaysuunnitelma arkistoani selatessa pukuni olevan 80 % länsimaalaisia. Tämä on sinänsä hassua, kun en ole niitä valinnut tarkoituksella. Vaikkakin asialla on ollut monet seikat ratkaissut.

Nää on edelleenki omia mielipiteitä, että on varmasti eri mielisyyttä. Mut mehh

Nostalgia:
Kuka voi vastustaa lapsuusajan sankareihin pukeutumista. Suurimmalta osin olin lapsuudessa kalunut kaikki DC, Marveli ja piirretty leffat läpi kilpailu hengessä veljien kanssa. Omistin 4-5 erillaista Disney barbie prinsessa, Star Strek - acton figureita ja leikittiin veljien kanssa Batmania tai jotain muuta super siistiä sankaria. Ala-asteella kaikki osas klonkku äänen ja disney-musiikit oli ainoat kappaleet jotka osasi ulkoa. 
 Mikä paras tapa kunnioittaa lapsuuden lempisarjoja kuin cosplay. <3 

kuva kertoo enemmän kun tuhat sanaa

Tunnistettavuus

Minusta on myös todella mukavaa kun olen pystynyt ihmisten kanssa keskustelemaan harrastuksesta, ilman että tulee kysymys mikä hahmo tuo? Miksi sulla on tuollanen härpäke? Eikö peittävämpi puku olisi parempi?
Lapsilta saa söpöjä haleja ja vanhemmat ihmiset ei kato niin hölmistyneenä, kuvittelevat kai jotain mainostempausta välillä tai jtn. xD

Hahmot länsimaalaisia. Duhh !

Se kun minulla on leveät hartiat ja iso rinnan ympärys ja kapea vyötärö. On vaikea löytää hahmoja aasialaisissa hahmoissa jotka toimii ruumiin rakenteen kanssa, mutta heti kun katsoo länsimalaisa supersankari naisia löydät saman tien ison pinon hahmoja. 



Löytää myös mies hahmoja jotka näyttää miehiltä ilman että näyttää liian machoilta. Kasvot toimii paremmin länsimaalaisilla hahmoilla ja voit tehä dramaattasempia varjostuksia ja liioitteli on helpompaa, ilman että hahmo on "ruma".


Luulen myös että kulttuuri vaikutaa vahvasti hahmosuunnitteluun. Vaikkakin aasialaisilla on paljon länsimaalaisen tyylisiä sarjoja kaikissa on se joku mistä ne tunnsitaa aasialaisiksi. Sama myös eurooppalaisissa/ jenkeissä, pienet tekiät esim fantasiassa ja scifissä on on erillaisa kuin aasialaissa joka minua vetääpuolensä. (Asiaan vaikuttaa myös, että suurin osa animeista alkaa kiertä samaa kaavaa ja samallaiset steriotyyppisillä hahoilla ja kaipaan vaihtelua xD)

Materiaalit

Pääsen uudella tavalla työstämään ja testaamana materiaaleja  mitä ei anime piirrustuksissa toimi ja ei ole tarpeellista. 
Nahkantyöstö, armorit, kirjailut, latexi naamioit ja maskeeraukset. <3  Kaikkee pitää ainaki jollai tavalla päästä testaamaan C:


                                                                      .....                   

Sellasta asiaa nytten kirjottelin. On varmaa jotain mitä jäi sanomata. Mutta aina voi kirjotella lisää :D