tiistai 15. toukokuuta 2012

Desucon cosplay: maski (2)

Olen taas saanut maskia tehtyä lisää. Naureskelin tuossa itselleni kun kuvia otin että näyttää naamari ihan joltain muumilta XD, mutta ny on myöhästä alkaa korjailemaan asiaa. Harmittaa kyllä etten ottanut alkutyövaiheista tällä kertaa yhtään kuvia, mutta koitan muistaa ilman.

  Aloitin huntuosin tekemisen leikkaamalla sifonkia sopiviksi palasiksi, päätin myös käyttää joka toisessa kerroksessa valkoista sifonkia kun se toi siihen kivan lisäyksen, älkää siis tapako jos ei ole iha täysin oikean näköinen. Kerroksia tuli 11 kappaletta joita sitten poimutin ja ompelin sitten uudestaan poimituksen päälle ettei rupeaisi purkaantumaan.  Palaset sitten ompelin käsin, koska en halunnut kokeilla onneani ompelukoneella ja pelätä että rikkoisin sen.

 Kun sifongit oli ommeltu yhteen , niin kovasti teki mielessä kokeilla vaikka tarranauha kiinnittää sifonki osaan ja toiseen osaan myös , mutta hunnusta tuli niin paksu etten ollut edes varma toimisiko se , joten operaatio kuumaliima sai kelvata. Tähän asti mitä se on ollut niin se on kyllä pysynyt kiinni. Otan kyllä kuumaliimaa coniin sitten mukaan jos riuhtaisen sitä conissa väärällä tavalla ja alkaa irrota.

Kun sifonki oli laitettu kiinni, niin mittasin silmämääräisesti nauhojen pituudet ja liimailin niitä naamariin kiinni. Loppuvaikutelamasta jotenkin tuli meduusa mieleen…



Nauhojen jälkeen liimasin enää kukkasia 2 kummallekin puolelle naamaria.



Enää vaan huolittelen nurkat ni saa luvan kelvata sen jälkeen
(se on iha muumin)






Näin kesän aluksi näyttöä miten laatu laituri meillä on. ^^


perjantai 11. toukokuuta 2012

Desucon cosplay: maski (1)


Kävin keskiviikkona vähän tarvikkeita ostamaan cossin ja itkin verisiä kyyneleitä jokaisen euron kohdalta joka hävisi kaikkien ryönien ostamiseen. ;;__;; Hassu juttukin oli etten löytänyt eurokankaalta oikean väristä päällyskimono kangasta vaikka pariviikkoa siel viel oli. :< Mutta ku pyörähdin pienemmässä kangaskaupassa, joka möi ainoastaan verho- ja sisustuskankaita, niin jämä kasasta lyöty 4 m oikean väristä kangasta.


päivän saalina oli ( älkää välittäkö linssiludesta) : 
- akrylliväriä
- kipsinauhaa
- sifonkia
-satiinia 3 eri väristä
- huopa kukkasia
- ilmapalloja
-sakset
-luudan varsi
-rauta lankaa
-ompelu lankaa 3 eri väriä

Torstaina sitten aloitin kunnon rojektini ja pää aiheeni eli aloin tekemän Natsumen maskia.
Aloitin maskin tekemisen torstaina about 10 aikoihin aamupäivästä. ( vapaapäivä ja perjantain oli sitte koe) Puhalsin yhden ilmapallon ( toisen ilmapallon jouduin puhaltamaan koirille ku ne rupesi komentamaan -__-) jolla sitten saisin maskiin perus muodon.  Tässä kohti minulla tuli blackout, koska en ole kipsinauhoilla leikkinyt yli 4 vuoteen ja aloin miettimään tökätäänkö niitä eka kuivina ilmapallon ympärille vai eka kastellaan ja sitten ilmapallon päälle.  (Blondi!!!!)

siinä näkyy vähä ilmapallosta ja kipsihökötyksestä jota tein ja sitten vähä "venytin" ,ettei ole liian litteä

(tausta on tässä mitä kaunein. Jonku sikaraukan kylkiluun palasia ja nörtti nurkkaus. XD)

Annoin kipsin vähän aikaa ja kuivua aloin taivuttelemaan sen aikaa rautalankaa sarviksi. Suuri apu oli rautoja pyörittelyssä sellainen rautojen pyöritys hökötin jota töissäkin on joutunut käyttämään. ^^ siten ku sarviin oli langasta saatu perusmuoto ni armotta reikä kipsiin ja lisää kipsiä sarvien ympärille että ei ala kävelemään maskista irti. Tässä kohtaa loppui torstaina kipsi kesken kaiken. eli se 6 m kipsiä ei riittänyt kun vaan alkuun. Torstain saavutus oli tällainen:

sarvet hörötti joka suuntaan ja piti erittäin varovasti kohdella sitä ettei se hajoisi käsiin.


 Perjantaian oli siten koe, johon olin erittäin paljon lukenut omasta tyhmyydestäni. Kävelin sitte se 7 km keskustaan ku joku idiootti oli keksinyt että koe on pidettävä jossain hornantuutissa. Ostin lisää kipsiä etta saisin homman taas pyörimään ja kotio jatkamaan hommia. Lisää kipsiä ympäriinsä, eritoteen reunat ja terävät kohdat ja sarven ympärykset että pysyy paremmin paikallaan.


 Tämän jälkeen sitten pääsimmekin sitten maalailemaan, koko hökötys valkoisella tasoittaman epätasaisuuksia, sitten hetki että kuivuu maali ja sitten vaalean keltaisella sarvet maalasin, mustalla ”silmät” ja punaiset viivat silmien alle. Siinä oli tämä pieni alku cossielle. Huomenna jos aikaa soisi niin alan sitten sifonkia ja nauhoja ompelemaan jotenki siihe kiinni.. ei vielä hajua miten teen sen mutta se on sitten sen ajan murhe. XD



mutta toivon kaikille mukavat viikonloput ja hyvää äitien päivää ^^



Siitä tuli vähä könkkö, mutta silti parempi mitä oletin.


maanantai 7. toukokuuta 2012

Desucon cosplay (1)


Elikkä siis Toukokuussa jo mennään!  :D

Koulu päättyy 16 pv tätä kuuta tämän eka vuoden puolelta ja harmaita hiuksia alkaa putkahtaa trenssin takia. Koulutehtäviä kaiken kukkuraksi taitaa jäädä kesäksikin osa koska ahh ” Kysy luokkalaisiltasi ku olet sen verran jäljessä.” ^^ kiitoksia ihmiset auttavat minua muutenkin.  I’m so f*cking famous b*tch.

Mutta nyt tämän blogin aiheeseen: Pääsen luultavammin aloittamaan HUOMENNA cossien tekemisen. Wopeeee ~ Mun piti pitää tämän sellai topsectersss ja näette sitten vasta conissa, mutta mehh en pysty mä tykkään mainosta mitä teen, koska monesti on käynyt että ihmiset tökkii sitten olkapäälle ja moikaa jos oon etukäteen mainostannut minkä puvun teen.
Puku olisis sitten tadadaaa Natsume Yuujincho – Natsuem siin ihanassa jumala puvussa joka se oli siin vikoissa muutamas jaksossa  <3 Rakkautta ensi silmäyksellä. Olen kyll ollu jo pitempään Natsume – animen fani, mutta jostai syystä siitä cossataan tosi vähän ku puvut on niin yksinkertasia siinä ja youkaitkin on siinä niin söpöjä :3


Mutta huomenna sitten ostoksille ;) Pitää ostaa kimono kankaita, valkosta ja kahta erilaista violettia, kipsiä, ilmapallo, luudanvarsi ja joku kapponen materiaali et teen ton terän. varmaan kai jotai puupahvia minkä sit päällystän tai jtn. Sit jostai pitää noi kengätki keksiä ja sit sifonkia et saan toho naamariin ja sit ... kekkasen mist noi kukkaset teen toho.

So much to do and so little time ... mut sitä se cossaajan elämä on XD 

Ja omistan Nyanko-sensei pehmolelunkin joka pääsees sitten mukaan conittamaan JOS nyt saan puvun valmiiksi Desua varten :3






PS. jos joku on tehny kimonon enen ja tietää mite tehään, tietää jotai hyviä kaavoja nii kiitos i need help! D: